Ráda bych se po...

  • Dotaz od: ŠIMKOVÁ EVA
  • Publikováno: 17.2.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,ráda bych se poradila o mém zdravotním problému.Více než rok mě bolí klouby,nejvíce kolena,páteř,lícní kosti,v noci mi stuhnou prsty na rukou,ráno mám oteklé chodidla,více levé.odebrán krev aslo 333,léčba atb,bez odezvy v laboratoři aslo 312.Mám kolabsové stavy,vyšetření z holtra intermitentní av blokáda 1 stupně asimptomatická 53-146 průměrná F 79/min PQ do 290 ms,doporuceno další sledování,av blokáda 1 stupně nejméně od roku 2005.V roce 2001 po ochrnutí obou lícních nervů nalezena borelioza,zaléčena.byla jsem doporučena na revmatologii,termín je až v květnu,mám velké bolesti.Ráda bych věděla,zdali je můj stav závažný a popřípadě poradit co užívat,než budu zcela vyšetřena.29 let,162/50 moc děkuji Šimková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo, protilátky ASLO svědčí o pravděpodobné přítomnosti streptokokové nákazy. Normální hodnoty se pohybují kolem 200 IU/ml. Je možné, že Váš stav a bolesti kloubů souvisí i s prodělanou boreliózou, která často zanechává velmi nepříjemné následky. Požádejte lékaře o vyšetření (stanovení protilátek), které zjistí, zda se boreliózu podařilo skutečně vyléčit. Revamatologické vyšetření by také mělo pomoci odhalit příčinu a úspěšně ji léčit. Do té doby můžete používat léky ke zmírnění bolesti, můžete zvýšit obranyschopnost organismu minerály a potravinovými doplńky. Držím palce, aby se Vám problém podařilo s pomocí lékaře brzy vyřešit.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: