Sem na konci 6...

Dobrý den, sem na konci 6. měsíce těhotenství a gynekolog mi předepsal užívat 1x denně vaginálně utrogestan. Měla sem problémy s trdnutím břicha. V příbalových informacích je ale uvedeno, že se utrogestan může používat pouze v průběhu 1. trimestru. Nemůžu děťátku uškodit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Utrogesetan je přírodní gestagen používaný k udržení těhotenství a mnoho lékařů jej používá i v pozdějších stádiích. Není ale nic špatného na tom se vašeho lékaře na tento rozpor v příbalovém letáku zeptat. Jistě vám jeho nasazení ve vašem případě vysvětlí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: