Syn (6 let) do...

  • Dotaz od: olga Idesová
  • Publikováno: 27.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, syn (6 let) dostal druhou dávku očkování proti klíšťové encefalitidě (ENCEPUR pro děti) a ještě ten den měl přisáté klíště. Neměl ho déle než 4 hodiny. Chci se zeptat, jaká je účinnost očkování v tomto případě, jaká jsou rizika. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po druhé dávce je dítě již chráněno dostatečně. Jestliže je klíště přisáto takto krátkou dobu, je riziko infekce minimální.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: