Syn narozen 25....

dobry den,syn narozen 25.12.2007 plne kojen nyni ma cca 7,80kg 75 cm.Zijeme v Chorvatsku.Chci se zeptat jak a cim mam zacit s prikrmama.nemel jeste ani caj,pouze materske mleko.Pokud jsou venku horka vychazime ven az po 16hod.Druhy dotaz v CZ byl ockovan Hexa 31.3. druha davka uz zde v Sibeniku 12.5. na treti davku rekla doktorka at prijdeme az 12.7. neni to moc dlouho?Nikdo nam zatim nezkontroloval vpich po ockovani TBC na raminku,moje doktorka v CZ mi o tom nerekla.Do CZ se vracime az v rijnu.Predem moc dekuji za odpoved.Ivana

Odpověď odborníka:

1) S příkrmy je dobré začít nejdříve po ukončení 6. měsíce věku, nejprve rýžová kaše do vody či mat. mléka večer, postupně přidávat zeleninu (mrkev) či ovoce (jablko, banán), každou novou potravinu minimálně na l týden vyzkoušet, pokud bude dobře snášet, lze přidat další. Když dítě dobře prospívá při plném kojenía přibývá na váze, může se zavádění příkrmů i o měsíc posunout (od 7. měs.). Doporučuji do l roku dát přednost hypoalergenním potravinám ( i v případě, že nejste alergici). Veškeré informace získáte v knize Výživa kojenců (tuším, že od M.Gregory). Tekutiny (čaj apod.) není nutné přidávat, pokud kojíte, jen ve velmi horkém počasí nebo při horečce. 2) Termíny očkování ponechte zcela na doporučení lékaře. 3) Vpich po TBC ukažte při očkování v červenci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: