Tento měsíc se...

Dobrý den, tento měsíc se chceme s manželem pokusit o miminko, ale musím jít ještě na rentgen zubů. V době rentgenu nebudu ještě těhotná, ten proběhne zhruba týden před plánovaným početím. Může mít rentgen zubů nějaký negativní vliv na ještě neoplodněné vajíčko a následně na vývoj embrya? Je lepší před rentgenem raději pro jistotu požádat o použití ochranné zástěry (je to potom bezpečné?) nebo pro jistotu s početím počkat, případně jak dlouho? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Kamilo! Zubní RTG je z hlediska těhotenství bezpečný, zvláště upozorníte-li personál na pravděpodobné těhotenství a použijete-li olověnou zástěru. Na neoplodněné vajíčko nemá RTG zubů negativní vliv. S početím můžete také počkat, abyste se nevystavovala zbytečným pochybnostem. Postačí počkat jeden menstruační cyklus.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: