Trpím nedoslýc...

  • Dotaz od: Marie Drábková
  • Publikováno: 16.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, trpím nedoslýchavostí, šumí mi hlavně v pravém uchu, po vyšetření včetně audio mi lékař ORL dal vyzkoušet sluchadlo za 5 tisíc Kč, které mi nevyhovovalo, lepší by podle něho bylo za 20 tisíc Kč, ale na to by mi prý pojišťovna připlatila jen málo. Takže mi pan doktor řekl, že pokud bych byla např.manažerka a potřebovala dobře slyšet při jednáních, tak by mi ho doporučil, ale když jsem v důchodu, že je to zbytečné, ale že mohu přijít kdykoliv až budu mít 20 tisíc. Chtěla jsem si objednat přes internet alespoň naslouchací zařízení-Super Mini Amplifier (cena 650 Kč+DPH+poštovné), ale četla jsem názory, že tím bych si mohla sluch ještě zhoršit. Je to pravda? Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u jakéhokoli zařízení, které není ozkoušené a doporučené jako zdravotnická pomůcka Státní zdravotním ústavem (naslouchadla v ordinaci ozkoušená a doporučená jsou), bohužel nelze vyloučit i možné poškození zdraví. U naslouchadla například proto, že může dojít k nevhodnému nastavení hlasitosti a frekvence.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x