Trpím poporodn...

  • Dotaz od: Nikola Brousková
  • Publikováno: 12.3.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, trpím poporodní kýlou - zjistila jsem ji před několika měsíci a gynekolog mi ji potvrdil.Jsem po císařském řezu,porodní váha dítěte byla navzdory mé drobné postavě nadprůměrná,takže svaly to neunesly.Mám i velmi zeslabenou a zvrásněnou kůži okolo pupku - bylo by to možné opravit zároveň při operaci kýly na odd. plastické chirurgie?Zároveň se chci zeptat zda je vůbec nutná operace kýly pokud nemám bolesti a někdy budu možná chtít další děti.Pokud bych prošla dalším cís.řezem a opět bych měla kýlu po "velkém bříšku", myslím, že by těch operací bylo až moc.Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i nebolestivá břišní kýla s sebou nese riziko uskřinutí břišních orgánů. Vždy zde toto riziko bude, i když třeba minimální. Navíc se kýla časem může zvětšit a kýlní vak s břišními orgány se může fixovat (už se nadá "zatlači zpět", a pak je riziko uskřinutí ještě větší). Druhé těhotenství nemusí končit císařským řezem, pokud bylo první takto ukončeno pouze kvůli velikosti dítěte. Provést ošetření kýly a zároveň plastiku břicha lze.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: