Uklouzla jsem ...

  • Dotaz od: Marie Strakošová
  • Publikováno: 14.5.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Uklouzla jsem doma v sušárně a poranila si pr. nohu. Lékař udělal rtg. a dg. zněla : noha s otokem, s palpační bolestivostí nejvíce v oblasti Lisfrancova kloubu, hybnost v kloubu bez omezení, prokrvení a citlivost prstů v normě. Zhmoždění pr. nohy / S 903 /. Na druhý den dle popisu rtg. se zjistily subcapitátní zlomeniny na III a IV metatarsu. Dostala jsem jen sádrovou dlahu / pro varikosity ne celou sádru/ a berle. Dlahu jsem měla necelých 5 týdnů. Teď mám elastickou bandáž a orthesu. Již v sádře jsem pozorovala zatím jenom na prstech, které byly vidět , když mám nohu svisle, jak mi modrají. Teď, když mám možnost vidět celou,zjišťuji, že mi při svislé poloze nebo když jdu o berlích soustavně modrá celé chodidlo. Jinak mám ale nohu většinou ve vodorovné poloze. Chci se zeptat, proč noha tak modrá a jak se to dá vyléčit. Lékař mi totiž řekl, že by mělo přejít samo. Jinak ještě postiženou nohu potírám krémem UBU HEPA, který mi lékař předepsal hned na začátku a který mi trochu pomáhá při otoku. Děkuji za odpověď. Strakošová Marie.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně Vaše obtíže souvisejí s Vámi uváděnou žilní nedostatečností- varixy.Obraťte se pro to na cévního chirurga.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: