Už asi čtyři m...

Dobry den Už asi čtyři mám suchý a dráždivý kašel nejvíce večer a ráno, vystřídala jsem spoustu různých léků a názory lékařů se lišili. Teď beru Alergodrill kapky do očí do nosu Pulmax, který byl teď nahrazen Budiarem, Buventol a leky na posílení imunity protože jsem byla velmi často nemocná. Mám prokázanou alergii na pyly roztoče a plísně. Zajímal by mě váš názor jestli mám astma záchvat jako takový jsem nikdy neměla špatně se mi dýchá převážně při infektech a spirometrii jsem mela vždycky v normě tak nevím jestli není zbytečné užívat leky na astma, kašel sice mám každý den ale časem vždy odezní. Také mám neustále rýmu. Myslíte že to jsou spíše příznaky alergie nebo i astmatu??

Odpověď odborníka:

Astma se skutečně může projevovat jen suchým kašlem. Důležité je, jestli příznaky při antiastmatické léčbě odezní. Pokud by léčba byla zcela bez efektu, je nutné uvažovat i o jiné příčině - to musí posoudit váš pneumolog či alergolog. Také je možno provést spirometrické vyšetření právě při obtížích, ne jenom v klidu, když se vám dýchá dobře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: