Už podruhé jse...

  • Dotaz od: Petra Šmejkalová
  • Publikováno: 17.3.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, už podruhé jsem potratila. vždy v prvním trimestru, plod se přestal vyvíjet a došlo k potratu. Jedno dítě mám, těhotenství bylo naprosto bezproblémové a k oběma potratům došlo až po něm. Mezi potraty je odstup 8 měsíců. A protože teď podruhé jsem byla naprosto v pořádku (žádné nemoci), napadlo mě jestli nemůžu mít toxoplazmozu. Kočku doma máme. Je tedy možné abych měla tak dlouho toto onemocnění a neměla žádné zjevné příznaky. Má cenu nechat si udělat vyšetření nebo je to nesmysl? O toxoplazmoze jako strašáku těhotných žen se píše všude, ale žádné podrobné informace. Co by mě čekalo v případě pozitivního výsledku? Zajímá mne léčba a hlavně časový odstup dalšího těhotenství. Mockrát děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den,paní Šmejkalová, doporučovala bych Vám navštěvu infekčního oddělení, např. FNM Bulovka k provedení testů. V připadě pozitivity by dle mého názoru měla následovat cca několika týdenní léčba- např . 2 týdenní, časový odstup těhotenství by se odvíjel od volby medikace, reakce organismu a pod.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: