V lékárně js...

  • Dotaz od: božena rusnáková
  • Publikováno: 23.5.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, v lékárně jsem si zakoupila přípravek s fyto- estrogeny MERRYFEM, obsahuje ploštičník.Na internetu jsem našla varování hlavního hygienika z možného poškození jatert touto rostlinou/dat.vydání 18.7.2006/. Beru LOKREN na hypertenzi, GINGIO na prokrvení končetin, protizánětlivé léky a masti na bolesti kloubů, občas LEXAURIN na neurozu, mám také už asi 10 roků zvětšenou, svalovitou dělohu, nyní jsem třetí měsíc bez menstruace. Také jsem prodělala vředové onemocnění žaludku, v těhotenství po prodělaném onemocnění ledvin/E-colli/ jsem měla špatné jaterní testy. Mohu přípravek s ploštičníkem užívat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Přípravky s fytoestrogeny vám nedoporučuji vzhledem k vašim dalším chorobám (myomatosa dělohy, sklon k jaterním poruchám).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nalaďte se na svůj biorytmus
Články: Nalaďte se na svůj biorytmus
Noční směny v továrnách...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: