Vážený pane(pan...

Dobrý den Vážený pane(paní) doktorko, měla bych na Vás prosbu. Byla jsem na zubním RTG (měla jsme na sobě ochran.vestu) a po té jse zjistila, že jsem těhotná. Zajímají mě jaké jsou rikzika v počátečním těhotenství. Pravděpodobně mi nezabral Postinor a nebo jsme byla již už dříve těhotná, tak by mě také zajímalo jaký by měl vliv postinor na těhotenství Předpokládám že jsem tak maximálně 3 týdny těhotná. K lékaři jdu až 26.5.2008 a je to pro mne dlohá doba.předem vám velice děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to, zda RTG záření může poškodit plod, záleží na jeho stáří, neboť jednotlivé orgánové soustavy jsou v určitém stádiu různě citlivé na různé škodlivé látky. Pokud jste ale měla ochrannou vestu a navíc jste byla snímkována v dutině ústní, je riziko poškození prakticky nulové. Vliv Postinoru na již existující těhotenství není příliš dokonale prozkoumán, proto se nedokážu k jeho vlivu na plod vyjádřit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: