Zajímalo by mě,...

Dobrý den,zajímalo by mě, jestli lze ovlivnit pravidelný menst.cyklus? Brala jsem 6let HA,zhruba pred rokem jsem ji vysadila a od te doby nemam pravidelny cyklus.Snazime se s manzelem o dite a taky nic.Dle lekare jsem v poradku a neni proc "plasit"kvuli neotehotnenim.Da se vsak nejakym napr.potravinovym doplnkem pomoci menstruacnimu cyklu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po vysazení HAK trvá nějakou dobu, než se opět dostaví pravidelná menstruace. Pokud menstruaci již nemáte delší dobu, lze ji vyvolat tzv. provokačními hormonálními injekcemi. Pro pravidelnost je ale dobré zkusit trávir čas ve společnosti jiných žen, které menstruují (díky feromonům, které ženy vylučují se jejich menstruační cyklus navzájem ovlivňuje a "zpravidelní" se i u žen, které měly menstruaci až dsud nepravidelně. Menstruační cyklus také může být rozhozen vlivem většího stresu, fyzického či psychického vypětí, změny stravovacích návyků (prudký pokles váhy). Pro početí je ideální období těsně po ovlaci, která přichází zhruba v polovině cyklu (při nepravidelném cyklu je ale problematické odhadnout, kdy přesně ovulace nastala). Rok po vysazení antikoncepce ještě není důvod pro znepokojení, pokud by se Vám ale nepodařilo otěhotnět ani v následujících měsících, doporučuji, abyste vy i váš manžel byli podrobně vyšetřeni a případně se můžete obrátit na některé z center asistované reprodukce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
ukončení HA po šestém dnu užívání | Od: Marcela | 8.7.2012 07:59
Dobrý den, užívala jsem
Mirellen 6 dnů, ale nedělal mi
dobře, po domluvě se
sestřičkou jsem ho přestala
užívat, ale teď jsem nedostala
menstruaci.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x