Problém,který...

  • Dotaz od: Lucie Schwarzova
  • Publikováno: 17.3.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý večer,problém,který mám se netýká mě,ale mé matky.Ta nemá k dispozici internet,tak se ptám za ní.Trpí silnými bolestmi hlavy,několikrát do roka jsou to i migrény.Neurolog jí tedˇpředepsal léky-Valproat Chrono Sandoz-má je brát jako prevenci proti migréně,ale v příbalovém letáku o ní není ani zmínka,spíš je to na utlumení epileptických záchvatů.A proto Vás prosíme o radu má matka tyto léky začít zkusit brát,popřípadě jaké léky a léčbu by jste doporučil Vy.Předem děkuji za odpovědˇ.L.Schwarzová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Schwartzová, použití antiepileptik je teď běžnou metodou volby v prevenci migrenosních záchvatů,volba neurologa je tedy dle mého názoru správná. Další možností, která již není prevencí, ale léčbou akutní migrenosní bolesti jsou triptany-např. Sumigra,Zomig, je možné oba typy léčby kombinovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: