Dodatečný dotaz (procentuální možnost otěhotnění)

Dobrá zjistila jsem tedy že není možné procentuální vyjádření, a k tomu pár informací. Ještě bych se tedy zeptala na Váš názor jako doktora, co mi radíte? Chápu že je konečné rozhodnutí i přesto na mně, ale neuškodí znát u rozhodování i názory odborníků. Pokusím se zjistit jak to s prezervativem dopadlo, nemá cenu se bez ujištění obávat a radši ho tedy na rovinu požádám ať se co nejdříve podívá. Ale až se to dozvím ráda bych už znala názor. Když vezmeme v potaz možnost že prezevativ zůstal neporušen zůstává evidentně jen velmi malá pravděpodobnost vzhledem k neplodným dnům. Tudíž bych to zbytečně neřešila. V případě že se prezervativ porušil, spermie přežívají i 5 dní po té, a vzhledem k tomu že od incidentu mám už jen 4 neplodné dny, než by u mě měla začít ovulace, mám si pro jistotu brát pilulku po té? Je i přes neplodné dny pořád velká pravděpodobnost otěhotnění? Nebo se tím pravděpodobnost zmenšuje na malou? Opravdu nechci prášek užívat zbytečně, dostat tím do sebe tolik hormonů a dalších věcí které nejsou jen tak přirozené, a k tomu tím ještě ohrožovat své zdraví. Proto Vás prosím už jen o názor a radu jestli si myslíte že by ta šance v druhém případě byla velká a měla se by se pro jistotu eliminovat pilulkou? Děkuji

Odpověď odborníka:

Je mi líto fakta jsem vám sdělil rozhodnutí je na vás osobně bych raději volil jistotu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: