Dodatek k dotazu z 26.1., 20:23 hod - krvácení/špinění mimo menzes

Dobrý den, dovoluji si zaslat dodatek k mému dotazu, viz. níže... Včera ráno se objevil již zmíněný problém a dnes se krvácení rozjelo a vypadá to jako menzes. I pocitově. Je to možné? Trochu mne to vykolejilo a bojím se. Nikdy se mi to nestalo. Nevím teď ani jestli začít brát ty hormony...? A ještě jsem zapomněla dodat, že mi minulý týden lékař našel malinký a prý bezvýznamný miomek vzadu na děloze. Opravdu moc děkuji za vaši radu. Vážím si toho!!! Původní dotaz: Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu ohledně krvácení mimo termín menstruace. Můj pravidelný cyklus je 32-35 dní. Poslední menstruaci jsem měla po 32 dnech. Začala 7.1., byla slabší než obvykle a trvala 8 dní /běžně tak 6/. To je všechno v pořádku. Dnes jsem ve 20 dni cyklu a začala jsem poměrně výrazně špinit nebo spíše lehce krvácet. Dokonce se mi objevily i klasické kousky vyloučené sliznice, jako třeba 3 den menzes. To mne trochu znepokojilo. U gynekologa jsem byla před 5 dny a bylo všechno v pořádku. Říkal, že během jednoho/dvou dnů dojde podle ultrazvuku k ovulaci. Další menstruaci očekávám kolem 6.2. a protože budu služebně pryč a nebude to snadné s hygienou, dostala jsem od gynekologa Norethisteron na oddálení měsíčků, který mám začít užívat 4 dny před menzes, 2-3 x 1. Vím, že je možné špinit uprostřed cyklu /nikdy se mi to nestalo/, ale já jsem ve 3/4 a k tomu silnému špinění i vylučuji ty kousky sliznice. Je to normální? A myslíte, že mohu začít brát Norethisteron podle toho, jak mi to určil můj gynekolog? Moc vám děkuji za pomoc a přeji hezký den: Andrea PS: Zeptala bych se u lékaře, ale má dovolenou. Antikoncepci neberu, těhotná nejsem, děti nemám. Věk 38 let.

Odpověď odborníka:

Pokud je krvácení silné jedná se o nepravidelné krvácení který by zasluhovalo vyšetření včetně ultrazvuku podle výsledku zvolit další postup, myomek by neměl být příčinou.Norethisteron v dávce 3x1 by mohl krvácení zastavit pokud ne již zmiňované vyšetření je nutné Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Články: Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Každý druhý Čech umírá na...
Biopsie jater a ledvin
Články: Biopsie jater a ledvin
Biopsie je výkon, při...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alzheimerovo onemocnění – novodobá epidemie?
Články: Alzheimerovo onemocnění – novodobá epidemie?
Alzheimerovu nemoc lze...
Kouření – zabiják sexuální touhy
Články: Kouření – zabiják sexuální touhy
Pravdou je, že kouření může...
Pravidla péče po operaci střev či jiné části trávicího traktu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: