Dojčenie a lieky

dobrý deň, zistili mi vysoké ASLO - takmer 2000, pritom FW a CRP je v norme, no mám zväčšenú zrejme LU - na krku, dávno kašlem... začala som preto užívať ATB (t.č. Amoksiklav, potom to má byť Penbene dlhodobe). Problém je v tom, že kojím 2 mes. dcéru. Musím kojenie prerušiť? , keď musím užívať lieky tak dlho? Ďakujem

Odpověď odborníka:

Amoksiklav i Penbene můžete při kojení užívat bez obav. Dětský lékař by to však měl vědět, je nutné vzít v úvahu možné riziko průjmu u kojence. Doporučuji zvážit probiotika - poraďte se s dětským lékařem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: