Dolichosigmoideum

Dobrý den pane doktore,jsem po 6 laparoskopických operacích za poslední rok a půl.Všechny operace byly gynekologické.Poslední v březnu.Asi půl roku mám velké problémy se zažíváním a hlavně se střídající se zácpou a průjmem,po březnové operaci při,které mi byl odstraněn nezhoubný nádor ovaria,přirostlý k rektosigmoideu se potíže ještě zhoršily.Byla jsem hospitalizována pro subileus a podezření na srůsty.Konzervativně zklidněno.Byla jsem na CT koloskopii před 3 týdny a výsledkem je jen dolichosigmoideum,výrazný meteorismus tračníku-colon trans a descendes.Bolesti břicha v levém podbříšku i nadbříšku trvají stále,bez projímadel se neobejdu.Jsem neustále nafouklá.Prosím dá se s tím něco dělat?Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel srůsty se obvykle špatně prokazují. Bylo by vhodné dovyšetřit tenké střevo, zda tam není neúplná překážka a poté funkce tlustého střeva a konečníku - colonic transit time, případně manometrie konečníku a defekografie. Specializované poradny jsou obvykle zřízeny při větších nemocnicích

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: