Doplněk k dotazu

Když mi byl dám přístroj na srdce, nahrála jsem asi 4 záznamy, kdy jsem měla záchvaty.. Jinak při bušení se mi udělalo zle, zrudla jsem, cítila jsem dušnost, ale myslím, že jde sppíše o psychiku.. Mimochodem mi nedávno potvrdili latentní tetanii,kt.s tím prý souvisí.. nyní mě bušení netrápí,jenom časté přeskakování.. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud záznamy přístroje nezaznamenaly při obtížích nic abnormálního je to příznivá zpráva vylučující závažnou arytmii. Tetanie bývá někdy součástí tzv. neurovegetativní dystonie, kdy můžete současně pociťovat i bušení srdce. Jde o nesoulad neurovegetativního systému s různorodými obtížemi (nejen srdečními), nikterak však neohrožuje život, byť je pro pacienta často velmi nepříjemný. Souvislost s psychikou je častá. Někdy k vyléčení postačí vysvětlení nezávažnosti, jindy pomůže psychoterapie; z farmak se nejčastěji užívají léky tlumící úzkost. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: