Doplněk k dotazu

Hezký den,paní doktorko. Děkuji za odpověď, ano vím,že po hysterektomii zůstává jizva a tudíž je třeba dodržet 6tinedělí,ale já měla provedenu abdominální hysterektomii se zanecháním čípku.lékař mi řekl pouze,jen nějakou dobu žáden sex,tak proto se ptám,zda je třeba dodržovat i v tomto případě 6tinedělí. Děkuji a moc zdravím, V.

Odpověď odborníka:

aha, tak to jsme si nerozumněly:) určitě dodržujte.v pochvě je jizva,která se musí zacelit.ikdyž tam čípek je, je nad čípkem a čípek je fyziologicky průchodný.hlavně se musí zacelit závěsy a stehy v břiše.při styku se často napínají a to by hojení neprospělo.nezvedejte ani těžké věci:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x