Doplněk stravy n přibírání

Dobrý den,ráda bych se znovu poradila.Mám zánět žalůdku a jícnu 2.stupně.Beru už skoro 2 měsíce 2x denně Esomeprazol Sandoz 20mg+na doporučení v poradně u Vás 1 lžičku denně Psyllium,dále piji čaj řapík a meduňka.Bohužel než mi zjistili zánět szhubla jsem 3kg--mám při 173cm,56kg---někdo si řekne 3kg,ale na mě je každé kilo znát a jsem zesláblá a nedaří se mi přibrat.Jím několikrát denně-pečivo,těstoviny,brambory,jogurty,sladké....nic mi nedělá problém,i chuť mám---bohužel za ty 2 měsíce jsem nepřibrala vůbec nic.Nemůžete mi poradit nějaký doplněk stravy,či koktejl,po kterém bych nabrala a přitom by nedráždil žalůdek.Je možné,že díky těm práškům se mi nedaří narat hmotnost?Moc děkuji Zuzka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prášky na ochranu žaludeční sliznice určitě snížení chuti k jídlu ani hubnutí nepůsobí. Spíše je otázkou, jestli kromě zánětu žaludku netrpíte i jiným onemocněním (bohužel nemám další informace - byl při vyšetření žaludku odebrán i vzorek na Helicobactera pylori? - infekce může působit dlouhodobé nechutenství a je nutné přeléčení antibiotiky. stejně tak může zánět postihovat i střeva - netrpíte chronickými průjmy? zde by pak bylo vhodné vyšetření střev).

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: