Doplnění dotazu

Dobrý den, moc se omlouvám, přehlédla jsem, že se mi nezkopíroval poslední odstavec mého dotazu (zveřejněného na http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/chronicka-tonzilitida-36128). Doplňuji: Je možné odhalit absces za mandlí ultrazvukem? Podle čeho se stanovuje, že krční madle již neplní svou funkci, ale spíše škodí? Je možné nějak "donutit" mandle aby získaly zpět samočistící schopnost, např. když pravidelným pohybem rozhýbu střeva (četla jsem o nějakém vzájemném vzahu těchto orgánů) a zrychlím metabolismus? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Absces většinou ultrazvukem odhalit lze. Mandle "škodí" jen jestliže působí obtíže- opakované angíny, zhoršené mluvení, chrápání apod. Dle mě se pohybem střeva donutit k samočistíví schopnosti nedají.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: