Doplnění dotazu - očkování priorix a ribomunyl

Dobrý den, předně děkuji za Vaši odpověď (dotaz - Očkování priorix a ribomunyl ze dne 25.11. - zodpovězen 30.11.). Ještě by mě však zajímalo: Navrhujete imunologické vyšetření kvůli časté nemocnosti. Já o něj již naši paní doktorku žádala. Nechala nám proto v září odebrat ELFO (týden po dobrání antibiotik, asi 2 dny po odeznění zbývajících příznaků-rýmy,kašle). Výsledek byl - snížený gamaglobulin 0,104 (mez. 0,114 - 0,184), ostatní ukazatele v normě. Na doporučení jsme pak navštívili jednu soukromou kliniku, kde nám provedli odběr IMG+E (cca 12 dní po nemoci, měli jsme za sebou již 3 dávky Ribomunylu, tj. po zahajující měsíční léčbě) s výsledkem, že náběry byly v normě. Na můj dotaz mi však bylo řečeno, že pokud je často nemocný, mohou být výsledky zkreslené. Tak z toho moc moudrá nejsem. Mohu tedy z výše uvedeného usuzovat, že problém v imunitě není, a tedy očkovat (při dodržení odstupu od Ribomunylu) lze? Nebo pro získání jistoty by bylo vhodné ještě nějaké jiné vyšetření? Jinak ta pauza 1 měsíc se týká podání Ribomunylu po očkování. Jak je tomu naopak? Tj. jak dlouho od podání Ribomunylu lze očkovat Priorixem? Tam pak stačí ta týdenní pauza, nebo to má být také měsíc? Děkuji Petra B.

Odpověď odborníka:

Doporučuji navštívit kvalitní imunologické pracoviště, kde vašemu synovi provedou podrobné vyšetření imunity. Bohužel k tomu, zda syn má či nemá poruchu imunity a lze ho očkovat živou očkovací látkou, se nelze bez znalosti provedených testů vyjádřit. Co se týká očkování, tak je vhodné Ribomunyl alespoň 2 týdny před a 4 týdny po očkování vysadit.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x