Doplnění odpovědi

Dobrý den, paní doktorko, vkládala jsem do poradny již jeden dotaz, viz níže: "Dobrý den paní doktorko, nechala jsem si udělat testy na pohlavně přenosné nemoci u svojí gynekoložky. Brala mi krev a dělala stěry. Dnes jsem si volala o výsledky a v krvi prý nic není, je to prý v pořádku. Výsledky stěrů prozatím nejsou, mám si zavolat za týden. To čekání je strašné. Je možné, že by stěr něco odhalil, nebo už mohu mít klid na duši, když v krvi se nic nenašlo? Předem děkuji Odpověď odborníka: Dobrý večer , bohužel stěr je důležitější než krev , vydržte :)" Potřebovala bych tedy objasnit, jak to je. Může se ve stěru objevit jakákoliv z pohl.nemocí nebo jsou "čistými" výsledky z krve některé nemoci vyloučeny? Popř. proč se bere krev, když stěry jsou dle vaší kolegyně důležitější? P.S. ještě jeden dotaz - odhalila by se těmito testy i nákaza v krku (např. kapavka, chlamydie,...) Velmi děkuji za objasnění Sára

Odpověď odborníka:

Vyšetření z krve má význam jen u syfilis či HIV, u ostatních pohlavně přenosných chorob se neprovádí, nebo nemá smysl. Tyto choroby se dají prokázat jen ze speciálních stěrů (kapavka, chlamydie, mykoplasmata, ureaplasmata).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: