Doplnění pro mudr. leskovskou

Paní doktorko, děkuji za promptní odpověď. Chtěla bych doplnit, že beru antihistamikum fexofenadin (a k tomu prednison), jak mi bylo předepsáno zahraniční lékařkou. Zaráží mne, že dráždění v krku přesto nepřestalo. Měla bych fexofenadin vyměnit za jiný lék, třeba Zodac? Mění tyto dodatečné informace něco na Vaší odpovědi? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ne - antihistaminika působí všechna zhruba stejně, prednison je určitě výborná volba - neměnte zavedenou léčbu a podrobte se vyšetření na alergologii. Ten dodatek ohledně lékárničky je poměrně praktický - měla byste mit tzv. krabičku první pomoci alergika, abyste si v případě alerg. reakce mohla pomoci i sama. Dodá vám to jistoty a klidu při cestování. Ptejte se na to při stanovení bližší diagnosy vaší alergie. Dráždění v krku může mít i jiný důvod ( tzv. nasedlá infekce na oslabené místo v těle - to se stává), proto navštivte pro jistotu v nejbližších dnech obvodního lékaře a nechte se vyšetřit, aby se ev. nepřehlédla bakteriální nebo i virová infekce. Tato může způsobovat vaše dráždění, i když zdánlivě by časově dráždění navazovalo spíše na proběhlou alergickou reakci - nemusí tomu tak být. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: