Doplňující otázka k uz prsu

Dobrý den, pokládala jsem tento dotaz : Dobrý den, byla jsem na vyšetření UZ prsů a toto je nález.Oboustranně výraznážlázová residua s vyšším podílem vaziva.Ojedinělé cisty vel. do 4 mm,bez ložiskových změn.Axily bez známek malignity. Je mi 52 let a od roku 2004 jsem po hysterektomii s ponecháním vaječníků.Užívám Yadine, pokud ho vysadím objeví se silné návaly a deprese.Prosím, napište mi , co ten nález pro mne znamená a čeho se mám například vyvarovat.Děkuji za Vaší odpověď Odpověď odborníka: Nález na UZ je normální odpovídá věku, jste li ale po hysterectomii Yadine není pro vás vhodný preparát,poraďte se se svým gynekologem o změně příjemný den Děkuji za odpověď, jen by mne ještě zajímalo, z jakého důvodu bych neměla brát Yadine, když mi vyhovuje? Je pro mne něčím nebezpečné?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, se zvyšujícím se věkem stoupá riziko nežádoucích účinků syntetických estrogenů hormonální antikoncepce. Velice vhodné je u vás přejít na přípravky hormonální substituční terapie s nižším obsahem přirozených estrogenů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: