Doporučení lékaře v brně

v oblsti spoje pánve a křížové kosti, SI skloubení.Vážený pane Doktore, prosím o Vaše doporučení jak postupovat dále a jaké mám ,,vyhlídky,,. V po jsem byla u své praktické lékařky na preventivce...popsala jsem jí své bolesti obtěžující zatím např. hlavně v noci při přetáčení ze strany na stranu a při ranním vstávání z postele ....posílám pár info z nálezu od Dr. Jany Neugebuerové.....rtg LSP v zákl.porj Bederní lordoza oploštělá, dále MOP v et.L5/S1 snížen, mírná sklerotizace krycích ploch-osteochondroza disku střed.st.,,, rtg os scrum coccygis Deviace 2.-5. článku kostrče ventrálně pod uhlem 90 st. /???/ prosím o co jde? Dále dorsální kontura os scrum je prav, bez schodovité defigurce, bez jasné lomné linie SI synchondrozy,vpravo kraniál.úsek je zúžen se subchondrál. reaktivní sklerotizací, jinak šíře stěrbin pravidelná Asymetrické postavení ilick. krist - vpravo výše o 10mm Pane Doktore pracuji jako masérka/ provoz 2 masérských studií v Brně/....mohu tuto profesi / která mě opravdu naplňuje a baví dále vzhledem k nálezu nyní vykonávat? nebo se mám nyní změřit na své zdraví....a potom snad...... Děkuji moc z odpověď...je mi 35 let , jsem maminka 3 dětí, / 4 porody, 1 potrat/ prodělaná Borelioza, dále časté pády na zadek...no a to pánevní dno bych posilovat měla to vím.... Případně bych Vás chtěla poprosit o doporučení specialisty v Brně, na kterého bych se mohla obrátit? Děkuji Anežka

Odpověď odborníka:

Na rtg vyšetření byly zjištěny počínající degenerativní změny v oblasti bederní pateře Změna kosti křížové může být vrozená nebo změna způsobena dřívějším úrazem o kterém nevíte. Je na místě, abyste se vyšetřila spolu nejen s popisem, ale i rtg snímkem nebo vytištěným snímkem u ortopeda, každý praktický lékař má svého ortopedického odborníka, se kterým spolupracuje. Tam se obrátit a dát se vyšetřit. Je třeba podotknout, že vždy léčíme pacienta a ne rentgenový snímek, ten nám jen ve stanovení diagnozy pomáhá. Vhodná jistě bude pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci, kam byste se měla obrátit, vhodné zvážení lázeňské léčby po absolvování terapie na rehabilitaci. Podle mě své povolání po zlepšení vašeho zfravotního stavu budete moci nadále vykonávat. K tomuto názoru je rovněž důležité klinické vyšetření lékařem ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: