Doporučili mi pestrý jídelníček a k tomu tablety bellsiluet dvě odpoledne, dvě večer před jídlem, jsem jeden měsíc po po

  • Dotaz od: Jana Pacholíková
  • Publikováno: 20.10.2013
  • uLékaře.cz

Navštívila jsem včera natura prodejnu, kde mi zdarma změřili BMI a vodu a tuky v těle a doporučili mi pestrý jídelníček, pět až šest jídel denně, hodně ovoce, zeleniny ne pečivo, bílé maso ryby atd. a k tomu tablety BELLSILUET dvě odpoledne, dvě večer před jídlem, a pak vlákninu. Ty tablety jsou prý na nastartování metabolismu a byli dost drahé (600kč) jsem jeden měsíc po porodu a plně kojím může to nějak ovlivnit mé kojení? Je vhodné abych je brala? Není nějaký levnější způsob těchto tablet? Jsem vysoká 170,5cm a vážím teď 72,3kgmoje normální váha než jsem otěhotněla byla 60kg. A před porodem jsem měla 82kg.Takže už mám 10 kg dole, prý je to hlavně kojením. Stačilo by mi zhubnout na 65-67 kg ale hlavně nechci přijít o mlíčko kvůli malé dcerce. Neměla jsem teď možnost pohybu, začli jsme teď jen rychle procházky s kočárkem, ale před těhotenstvím jsem byla sportovně hodně aktivní: plavání, zumba, kolo, turistika a věřím, že se k tomu postupně vrátím jak si najdeme s malou a partnerem domácí režim a bude trošku Eliška větší. Teď je na mě docela závislá a navíc nemůžu jíst vše zdravé ze zeleniny a ovoce kvůli osypání a prdíkům malé. Přiložila jsem foto jak po porodu vypadám, nejvíce mám tuku na bříšku. Prosím poraďte jak vše správně vyvážit. Moc děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Jano,
v průběhu těhotenství prochází tělo řadou změn a je potřeba, aby dostalo čas vrátit se do normálu. Proto bych tak krátce po porodu cílenou redukci váhy nedoporučovala.
Bohužel jsem na internetu nenašla složení přípravku, ale raději bych ho nechala až na dobu, kdy nebudete kojit. Teď bych Vám doporučila stravovat se podle zásad zdravého životního stylu, s tím že si budete vybírat takové druhy zeleniny a ovoce, které negativně neovlivňují Vaše miminko. Protože pokud chcete kojit, je potřeba abyste měla dostatečný příjem energie a všech živin. Výrazné omezení příjmu kalorií tedy není na místě, proto klidně zařazujte i pečivo. Při sestavování jídelníčku Vám může pomoci potravinová pyramida: http://www.ulekare.cz/clanek/sestavte-si-spravny-jidelnicek-napovi-vam-potravinova-pyramida-17084 Pokud se budete stravovat pravidelně a vyváženě měla by hmotnost přirozeně klesat. K přirozené úpravě váhy po těhotenství přispívá z velké části i pohybová aktivita. Procházky s kočárkem ve střední intenzitě trvající přibližně 1 hodinu v kuse jsou ideální. Pro tvorbu mléka je důležitá i psychická pohoda, proto si hlavně užívejte Vašeho krásného miminka.

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x