Dosáhnutí erekce

Dobrý den, je mi 18 let. Mám svoji první partnerku, nejsem z ní nervózní a líbí se mi. Jsme spolu již půl roku. Problém je moje impotence...nikdy jsem nedosáhl dostatečně tvrdé erekce, abych mohl proniknout. Problém je, že erekce je stejná s partnerkou i doma. Byl jsem na vyšetření u urologa-řekl, že jsem zdravý (poradil změnu partnerky, ale s ní není problém...nedokázal bych to s jinou, psychicky bych se dostal na dno) Mám strach, že budu muset od mládí brát prášky. Všechny metody jsme již zkoušeli, mazlení, chvilku nezkoušet sex...ale nic nepomáhá...protože jsem nikdy ve svém životě ani sám doma nedosáhl tvrdé erekce :/ je to nějaká vzácná porucha? Protože abych měl problémy jako muži ve 40 :(

Odpověď odborníka:

Nejedná se o vzácnou poruchu, jen se jí muži nechlubí. Na začátku k lékům: nabízí se sildenafil (Viagra a její generické preparáty), tadalafil (Cialis) a vardenafil (Levitra), nezříkal bych se jich, i když je možné, že v necelých dvaceti letech by jejich užívání mohl mladý muž prožívat jako ponižující, resp. znehodnocující. Připomenu jen, že někteří muži, ať mladí, nebo ve věku kolem 40 až 50 let, pokud mají tento problém, se po několika dávkách těchto preparátů a úspěšných souloží dostanou do situace, kdy preparát, lék, nepotřebují. Nechci věc bagatelizovat, píšete, že pevné erekce jste nedosáhl nikdy. Tady se nabízí dvě úvahy: 1) poměrně hluboce zakořeněná otázkou postoje k vlastní sexualitě a partnerskému sexu, to souvisí ale s celou historií, resp. biografií člověka, který se s daným problémem potýká - pak by bylo namístě navštívit psychoterapeuta a počítat s dvaceti až třiceti sezeními, optimálně jednou až dvakrát týdně, pak by ovšem platilo, že po-"hlaví" funguje až jak "hlava" dovolí - psychoterapie je v tomot směru dobře účinná 2) problémy s cévním nebo nervovým zásobením topořivých (kavernosních) těles v penisu nebo endokrinologická problematika (nízká hladina mužského sexuálního hormonu - testosteronu, vysoká hladina prolaktinu), mělo by velký význam kontaktovat urologa, který akceptuje i tyto otázky (změří hladinu sexuálních hormonů, hormonů štítné žlázy a prolaktinu, udělá sonografické vyšetření cév penisu atd.) Rady, abyste vyměnil partnerku, patří do iatropatogenie, tedy do poškozování pacienta lékařem (je to prostě blbost). Prozatím, než se situace ujasní, nepohrdejte ani léky, ani sebou, a nepochybuji o tom, že jste vytvořili celou řadu koitálních aktivit, kde o ztopoření úplně nejde, i když to samozřejmě není to "pravé ořechové." Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: