Dostačující doba

Dobrý den, když jsem měl rizikový styk 14.ledna 2012, bude stačit když se nechám testovat na HIV 23.dubna 2012- tedy přesně 100 dnů od rizika nákazy? A pokud tento test vyjde negativně, bude už výsledek natolik spolehlivý abych mohl na celou věc zapomenout a nemusel se pak testovat znovu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Bohužel,stoprocentní jistotu Vám nedá žádný test,zvláště pokud se neporadíte o jeho provedení s lékařem,který zná Váš celkový zdraovtní stav.Testy jsou navíc různé,s rozdílnou tzv.sensitivitou a specificitou.Takže,shrnuto-před testováním navštivte svého ošetřujícího lékaře,k němuž máte důvěru.Prohovořte s ním své obavy.Dostane se Vám poradenství,můžete navíc dostat od lékaře i žádanku k vyšetření.Doporučí Vám také vhodnou laboratoř a načasování testu.Výsledky s Vámi probere,domluvíte další postup.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: