Dostinex

Dobry den. Nekolik let jiz beru Dostinex (3tablety denne), na snizeni Prolaktinu (pocatecni hodnota 1800 a zjisten makroadenom na hypofyze). Nyni se pohybuji kolem hodnoty prolaktinu 100 a zacinam menstruovat. Chtela bych se zeptat, zda jsou nejaka rizika, kdyby zena otehotnela pri brani Dostinexu? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Je dokumentováno několik desítek těhotenství při užívání Dostinexu, komplikace nebyly zaznamenány (nedošlo ke zvýšení výskytu vrozených vad ani rizika spontánního potratu), obvykle se však Dostinex po zjištění gravidity vysazuje.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: