Dostinex,antkoncepce

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jestli nějak dostinex neovlivnuje účinost antikoncepce?? Léčím se na hyperprolaktomii. Ještě jsem se chtěla zeptat jak často by se měli během léčby dělat krevní testy na přítomnost prolaktinu a jak často se chodí na MR když mám mikroadenom hypofýzi mám 2 krát 2 mm. Moc děkuji za odpověd Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíš bych řekla, že je to obráceně - antikoncepce může mít vliv na účinnost Dostinexu, ale zase ne nějak výrazný. Krevní testy se dělají dle toho, jak se dlouhodobě chovají hladiny prolaktinu, jak reagují na léčbu, jestli máte obtíže - někdy stačí kontrola i za půl roku, někdy častěji. Váš nádor je malinký, MRI bych ze začátku udělala cca za 6 měsíců, abych viděla efekt terapie, pak stačí 1x za rok, či ještě méně často, resp. při obtížích. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x