Dotaz

Dobrý den, chci se zeptat, od batolecího věku mám epi, pro kterou mi nebylo nedovoleno nikdy cvičit ani rozcvičky, a tak mám skoliozu páteře. Nyní mám delší dobu bolesti zad. Obdržela jsem výsledek vyšeření páteře, na kterém je psáno, kromě sinistroskoliozy a lordozy páteře, také chondroza L5 s naznačenou spondylozou. Drobné degenerativni změny Sl. kloubů. Chci vědět, co to přesně znamená, jak se to dá léčit, zda se dá léčit, a jak dlouhá doba léčby ještě může být včetně bolestí zad, které mám delší dobu a neustupují. Cvičení mi nepomohlo, cvičit moc nemohu, ani léky (Talvosilen), a tak nevím, zda-li by pomohly parafiny či proudy, a zda je tato metoda léčení pro mě vhodná, v případě epilepsie GM. Děkuji Vám mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Machad! Najděte si vhodné cvičení. Ačkoli Vám to neurolog nedoporučuje, myslím, že například klidné cvičení klasické hatha-jógy Vám nemůže ublížit, obzvláště v případě tzv. sarva-hita asán (tj. cviků vhodných "pro každého"). Při bolestech páteře a degenerativních změnách je cvičení svalů trupu a protahování páteře nejúčinnější řešení. Parafíny můžete zkusit, proudy bych spíše nedoporučil. Vhodná by byla i akupunktura.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x