Dotaz

Dobrý den,mám obě kyčle TEP pro 3st artr.a vrozenou dysplazii.dnes po kontrole mám oba klouby implantáty v pořádku,bez známek uvolnění,demarkace.postavení TEP kloubů TEP dobrèv právo v.s.lem kolem acetabular.komp.a proč.části dříku.Co to znamená?pravá kyčle je bez potíží,mám ji cca 5,5let pouze jsem na kloub měla pooperační pád, distalizace fem.dříku o 0,5cm.může to souviset,i třeba s revmatoidní artritidou,na kterou se také lé čím?děkuji

Odpověď odborníka:

Jemný rtg lem kolem implantátu je normální nález odpovídající vhojování implantátů. Rozhodující je jeho rozsah, klinický stav a případná rtg změna. Doporučuji stav sledovat a s odstupem kontrolní rtg snímek. Jinak podle vyšetření a zhodnocení rtg snímku vašim ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Prevence vzniku osteoporózy
Články: Prevence vzniku osteoporózy
Jako u většiny onemocnění...
Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Články: Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Bolest nohou. Nejčastěji si...
Krvácivé poruchy: když modřiny nejsou nevinné
Články: Krvácivé poruchy: když modřiny nejsou nevinné
Když se zraníme tak, že nám...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba si poradí i s nespecifickými střevními záněty
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Pravidelná stolice je známkou dobrého zdraví
Články: Pravidelná stolice je známkou dobrého zdraví
Stejně jako je pro hodináře...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Modřiny mohou být prvním projevem hemofilie
Články: Modřiny mohou být prvním projevem hemofilie
Hemofilie je dědičná...
Extáze – nejen droga lásky
Články: Extáze – nejen droga lásky
Každá lidská bytost má...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: