Dotaz

Dobrý den, měla jsem mykozu, odebrala jsem se ke svému gynekologovi, který mi provedl kompletně celé vyšetření včetně stěru, který následně odeslal do laboratoře. Měla jsem typické mykotické příznaky - hrudkovitý výtok, pálení a silné svědění pochvy a zevních rodidel. Výsledky stěru jsem měla za týden a oznámili mi, že vše je v naprostém pořádku, pouze se pomnožila kvasinka. Na léčbu jsem zareagovala okamžitě a po dvou dnech byla bez příznaků. Mám panický strach z pohlavně přenosných nákaz a zajímalo by mě, zda-li se na svého lékaře mohu zcela spolehnout, když tvrdí, že je vše v naprostém pořádku. Jestli opravdu mohl vše vyloučit popřípadě potvrdit z plnohodnotného gynekologického vyšetření.Nemám jinak žádné potíže. Děkuji předem mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Anno! Můžete být klidná ohledně těch sexuálně přenosných chorob, která lze prokázat standartním gynekologickým vyšetřením s vyšetřením z vaginálního stěru (například kapavka,nebo trichomoniáza). Mezi sexuálně přenosné nemoci však patří např. i žloutenka typu B nebo virus HIV,či virus HPV , které běžné gynekologické vyšetření neodhalí. Nejlepší ochrana před pohlavními chorobami je provozování bezpečného sexu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x