Dotaz

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz.Brala jsem rok antikoncepci yasminelle, a s přítelem se chceme letos v létě pokusit o miminko,tak jsme se rozhodli, že vysadíme antikoncepci už teď, aby se tělo očistilo a do léta se budeme chránit kondomem při styku. No a můj dotaz směřuje k tomu, jestli je možné,když mi skončila menstruace,a následující den jsem měla začít brát antikoncepci,ale tu jsem vysadila a následující den,takže jako první den bez pilulky jsme spolu spaly bez ochrany,zda je možné otěhotnět,když je 1.den vysazená antikoncepce. Někdo mi říkal,že účinek brané antikoncepce je ještě cca týden po vysazení. Začínám mít návaly horka,bolí mě bradavky na dotek a celkově se necítím nějak ok,spíše je to jen chvilkové,třeba bolesti břicha atd. Těhotenský test jsem si dělala,ale vyšel mi negativní.Objevují se takové problémy po vysazení?Mám chorobu - a to trombofilii,nižší tlak,takže jestli to vše má spolu něco spojené. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Potíže s vysazením antikoncepce být mohou. to, co popisujete jsou vcelku typické příznaky měnící se hladiny pohlavních hormonů a měly by do pár dní odeznít. Pokud ne, kontrola u gynekologa. K otěhotnění : vyloučeno to není, ale je to krajně nepravděpodobné. Obvykle trvá několik měsíců až rok, než si tělo vzpomene na svůj přirozený cyklus a začnou Vám zase dozrávat vajíčka. Pokud máte trombofilii, zvážil bych vůbec braní hormonální antikoncepce. Výrobci sice tvrdí, že u trombofilních žen nekuřaček je riziko tak malé, že není důvodem se preparátům vyhýbat. Ale proč dráždit kobru bosou nohou? Jistě nechcete skončit s embolií a k dispozici jsou i jiné antikoncepční metody...

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: