Dotaz

Předem děkuji panu doktoru Petruželovi za odpověď. Ale přece jenom bych se ho chtěl ještě na něco zeptat. Jak bych poznal kdyby odumřelá tkáň vyvolala na varleti nevratné změny??? a ještě u lékaře už jsem byl, ale až téměř po měsíci, kdy sem si myslel že se mi to stalo. Lékař nic pohmatem nezjistil. Tak jestli můžu lékaři 100% věřit, když kontroloval jen hmatem? a kdyby náhodou došlo k torzi o 360°, tak, že varle je "ve správné" poloze, tj. nadvarle nahoře, poznal by takovou to torzi hmatem také??? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Tomáši! Torze varlete bývá provázena velkou bolestivostí a otokem šourku. Jen vzácně může proběhnout i nenápadněji, kdy na sebe upozorní jen mírným otokem. Existují i případy spontánní detorze, kdy se varle správně zpět přetočí samo, pokud pak dojde k opětovnému prokrvení po 8mi a více hodinách dochází k atrofii varlete a k jeho zmenšení, poté opravdu může být patrný velikostní rozdíl. Pokud jste ale navštívil urologa a ten na vašich varlatech neshledal žádný problém, můžete být klidný. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: