Dotaz

dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli torze varlete může mít za příznaky jen bolest u kořene poenisu a zduření šourku, bez bolesti otočeného varlete. Dále bych se chtěl zeptat jestli chirurg pohmatem může 100 % vyloučit otočení varlete o 360 ° kolem podélné osy, jestli by se např. nemohl lékař splést a nepoznat to. A ještě jeden dotaz, když zadám na internetu do vyhledávače pojem torze varlete, vždy vyjede že je to otočení kolem PODÉLNÉ osy. A já se chci zeptat, jestli podélná osa je, když by bylo jakoby nadvarle dole v šourku, nebo ve předu v šourku (samozřejmě u otočení o 180 °), a to, že je všude napsáno kolem podélné osy, to znamená, že kolem vodorovné osy není torze ? děkuji

Odpověď odborníka:

Bolest varlete samozřejmě může být přítomna, ale záleží na stupni postižení, resp. otočení, někdy jsou příznaky vyjádřeny méně, někdy více. Urolog by tuto diagnosu poznat měl. Podélná osa je zezhora dolů, tak jak varle "visí" . Kolem příčné osy to možné není. Pokud máte jakékoli pochybnosti, nechte si na urologii provést podrobnější vyšetření vč. ultrazvuku.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: