Dotaz

Dobrý den, jako malá (2-4 roky) jsem měla atopický ekzém. Dnes je mi 20 let a ekzém se mi objevil v 17 (v té době jsem začala brát hormonální antikoncepci). Chtěla bych vědět, zda by na ekzém zapůsobilo pozitivně změna na čistě gestagení antikoncepci či úplné vysazení. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, atopický ekzém je onemocnění, které vzniká jako důsledek porušené imunity. Hormonální antikoncepce by neměla mít na ekzém vliv, dobré by bylo ale navštívit odborníka dermatologa. S pozdravem

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: