Dotaz

Dobrý den.četla jsem,že anabolika mají vliv na hiv a redukce váhy(hubnutí) vliv nemá.přijde mi ale,že člověk který krátce po rizikovém styku hubne (protože sám chce,nehubne kvůli nějaké nemoci) to znamená ubývá mu tuk a narůstá mu svalová hmota je v podstatě to samé jako kdyby bral anabolika ty taky přece způsobují nárust svalový hmoty.jaký je teda rozdíl mezi nárustem svalové hmoty způsobené hubnutím a nárustem svalové hmoty braním anabolik? Ještě by mě zajímalo když člověk po rizikovém styku začne hubnout(protože sám chce,nehubne kvůli nějaké nemoci),tak jestli může hubnutím a pak i zhubnutím a nárůstem svalové hmoty posílit nebo snížit imunitu natolik že když pak půjde na hiv test tak se imunitní reakce na protilátky prodlouží a výsledek bude negativní i přesto že by byl člověk pozitivní? nevím koho bych se na to měla zeptat tak píšu vám.předem děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den,díky za důvěru,i když problémy a otázky,které jste nastínila,jsou dost složité a ne zcela vhodné k řešení zkratkovitou korespondenční metodou.HIV je onemocnění infekčního původu,stav imunity hraje v odpovědi na jeho vstup do organismu samozřejmě důležitou úlohu.Hubnutí obecně je stav,který tělo staví do stresové konstelace-a ta imunitní systém oslabuje.Anabolika jsou látky hormonální povahy,obecně tedy podporují výstavbu podpůrných tkání,ale v těle jsou poměry dosti složité a vzájemně provázané-tedy často tam procesy neprobíhají tak,jak by si člověk přál.Tedy anabolika nejsou léky na hubnutí!Hubnutí není spojeno s automatickou přestavbou tukové tkáně ve svalovou!Pokud máte jakékoliv obavy z HIV infekce,je nezbytné navštívit ošetřujícího praktického lékaře,svěřit se mu/bez ostychu/-zařídí Vám další formy testování,aby byla jasná diagnosa.Na základě znalosti Vašeho celkového zdravotního stavu bude schopen se vyjádřit k Vaší snaze o redukci hmotnosti i k Vaší aplikaci anabolických steroidů.Prosím,neexperimentujte,nebojte se hovořit o svých záležitostech..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: