Dotaz

Paní doktorko,po rizikovém pohlavním styku jsem užívala antibiotika na zánět moč.měchýře a kortikoidy na vyrážku a potom jsem se šla nechat otestovat na hiv,syfilis,žloutenky a chlamýdie.Zajímá mě kdyby se užíváním antibiotik protilátky pohl.přen.nemocí dostaly do poklesu a při testech tedy rozborech by nezareagovaly tak paměťové protilátky té pohl.přen.nemoci kterou bych se nakazila by určitě vždy zareagovaly? Strašně moc vám děkuju za vaši odpověď

Odpověď odborníka:

U každé z těchto nemocí se tvoří protilátky v jiném časovém sledu. nejsem schopná vám přesně napsat, co se v okamžiku , kdy jste užívala ANTIBIOTIKA, dělo s každou konkrétní infekcí (pokud byste ji v sobě měla).. Tělo není stroj a u každého jedince může dojít k individuálním časovým posunům v tvorbě protilátek, záleží na aktuálním stavu vašeho imunitního systému. Pokud máte tak velkou obavu z těchto infekcí, nechte si za nějakou dobu znovu odebrat protilátky. Pokud budou opakovaně negativní, je jisté, že žádnou infekci nemáte.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x