Dotaz

Dobrý den.Můžete mi napsat,o jaký vlastně jde nález?Mám velké bolesti zad a RTG ukázalo tohle:sinistroskolioza v C,Th přechodu,Lordoza napřímená,Osteochondroza xspondyloza v C5-7,den v ose, Th páteř:v ose,Kofora přiměřená,osteochondroza,spondyloza s maximem ve vrcholu kyfozy.Vyoké potavení lopatek,zvláště vpravo.Dá se s tím něco dělat?Nikdo se mnou nechce nic dělat k vuli tomu,že si musím ředit krev k vuli tromboze.Děkuji za odpoěd.

Odpověď odborníka:

I přes vaše doprovodné zálěžitosti, zřejmě waefarinisaci, důvod jste nesdělila, je možno i nutno s vašimi potíže jak říkáte"něco dělat". Jedná se o degerativní změny v oblasti celé pateře částečně vrozeně se vyskytující, skoliosa, i když neznám její závažnost. Myslím, že řádné vyšetření, a především ošetření na rehabilitaci spojené se cvičením a fyzikální léčbou by vám mělo přinést positivní výsledek.Jje třeba ale trvalé péče o vaši pateř , především pravidelné cbvičení dle instruktáže. Současně je třeba zvážit i případnou lázeňskou léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Články: Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Akutní zánět průdušek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kreatin
Články: Kreatin
Ne, kreatin mezi anabolika...
Trpíte únavou? Laktobacily jsou řešením
Články: Trpíte únavou? Laktobacily jsou řešením
Únava je často jediný...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: