Dotaz

Dobrý den. Chtěla bych se zpetat.Bude to asi půl roku co mi začaly bolet kyčelní klouby.Je pravdou,že na pravé končetině mám větší bolesti,a můžu říci,že mě bolí noha vlastně pořád.Největší bolesti mám večer,když je noha v klidu.Někdy nemůžu ani v noci spát nebo mě bolest budí.Už nevím jak nohu otočit,abych se zbavila bolesti. Obvodní lékař mě poslal na rentgén a nález zní:Na skeletu kyčlí v AP proj.krytí hlavice vlevo ze 3/4,vparavo plné krytí,CD úhle 121st,lehce varozní postavení,jemné sklerot.lemy acetabul. Coxarthrosis bilat gr.I Beru nějaké léky od bolesti nebo injekce,ale bolest přetrvává.Tak bych se chtěla zeptat na Váš názor.Můžete mi poradit.Jsem z dvojičat a slyšela jsem,že se tyto potíže u dvojičat projevují.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Patrně se bude jednat o následek vrozené i když nevelké vady kýčle, která se zhoršuje a vede k artrose, která je hodnocena na rtg zatím nižším stupněm. Stav se ale může zvolna měnit. Vyhledejte lékaře irtopeda, další vyšetření a léčba včetně léčby lázeňské. Podle vašeho věku by byla na místě řádná konservativní léčba. včetně rehabilitace

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: