Dotaz

Dobry den, minuly rok jsem mel rizikovy styk s divkou, nasledne dny jsem se zacal psychicky deptat ze jsem chytil pohlavni nemoc, po dvoumesicnich depresi a cteni na internetu jsem si vsugeroval priznaky a s pocitem ze jsem HIV+ jsem po 2 mesicich od styku absolvoval na venerologii testy na syfylis, chlamidie a HIV(p24,anti) vsechny testy vysli negativni a doktor me ujistil ze muzu byt v klidu, ze kdyby neco tak by se to ukazalo uz...letos v breznu jsem si nahmatal asi 6 malych uzlinek na krku a zacal jsem opet vysilovat jelikoz jsem mel nacteno z internetu priznaky ze se stala chyba, po kompletnim vysetreni me byl zjisten streptokok ASLO 280 a bakterie E.Coli v moči, na infekci jsem dostal ATB a vÿlecil jsem ji, uzliny se ovsem jen mirne zmensily a zustali me dodnes, pres leto se me take na hrudi a na rukou objevilo asi 15 malych bilych flíčků, podle kozni se jedna o pityriasis a dostal jsem masticku...dodnes ovsem flíčky mam a uzliny i kdyz male asi do 1cm vsechny , mam take, letos v dubnu jsem si v nemocnici na petrine nechal delat opet testy na hiv (p24,anti) a syfilis, výsledky vysli negativni, pani doktorka me rekla ze je to stoprocentni, ale to me rikal i pan doktor na venerologii ze by se projevy onemocneni ukazaly nejdriv za dva roky ...jsem psychicky v koncich a premyslim o psychologovi...myslite zemuzu byt opravdu v klidu co se tyka pohlavnich nemoci a radsi vyhledat psychologa ? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Jestliže testy opakovaně prokazují negativní výsledek, tak se opravdu nemusíte obávat. Jestliže by Vám psycholog pomohl, tak bych se jeho návštěvě nebránila, mohl by Vám pomoci.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: