Dotaz

Dobrý den, měla jsem asi 2 dny pálení a štípání při močení a chodila jsem častěji. Po návštěvě lékaře mi byl předepsán Biseptol 1,5 tabl. 2krát denně celkem na 10 dnů užívání. Mohu po dobu užívání těchto antibiotik mít pohlavní styk?? A pokud ano, nesnižují antibiotika účinnost antikoncepce? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Po dobu antibiotické léčby pohlavní styk můžete mít, ale je vodné použít i jinou kontracepční metodu ( např. kondóm), protože antibiotiká snižují účinnost antikoncepce.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x