Dotaz

dobrý den , děkuji za super odpověď ohledně lehkého prolapsu mitrální chlopně s lehkou regurtitací..měla bych ještě jeden jak často by jste doporučila kontroly a kdyby se to horšilo jak na sobě poznám že bych měla vyhledat doktora dříve? jsou u toho nějaké příznaky? děkuji šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, četnost kontrol musí doporučit Váš lékař. Já mohu jen obecně napsat, že bývají cca jednou za půl roku nebo za rok nebo i méně často, podle konkrétního nálezu. Horšící se stav mívá příznaky jako námahová dušnost, stupňující se slabost a zadýchávání se, rudnutí tváří nebo naopak nezvyklé blednutí, hlavně při námaze. Takže kdybyste se začala podezřele více zadýchávat, kdyby se Vám dělalo podezřele slabo apod., pak je vhodné lékaře vyhledat.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: