Dotaz

Dobrý den. Paní doktorko, může mít vyrážka jménem pytiriasis rosea gibert spojitost s klíšťovou encefalitidou nebo lymskou boreliózou? Napadlo mě, že jsem se mohla kdysi tak před rokem možná dvěmi nakazit klíšťovou encefalitidou nebo lymskou boreliózou (protože jsem klíšťat měla několik ale testovat na protilátky jsem se nenechala protože jsem neměla žádné problémy) a jako reakce na nákazu boreliózou nebo encefalitidou mohla být vyvolána vyrážka pytiriasis rosea gibert? Mohlo by to tak být nebo je to hodně nepravděpodobné?

Odpověď odborníka:

U pityriasis rosea se předpokládá infekční příčina, většinou jde o běžné respirační viry, ale myslím, že nelze vyloučit ani virus encefalitidy.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: