Dotaz

Dobrý den,manžel už několik let bere léky-kapky Timolol na zelený zákal/nyní 45let/.Jelikož má poslední dobou poruchy erekce,chtěla jsem mu koupit nějaký přírodní prostředek,ale on se stydí se své lékařky zeptat a poradit.Můžete mi,prosím poradit zda a jaký bych měla v tom množství nabízeném lékárnami koupit,aniž by to neovlivnilo jeho léčbu?Děkuji S pozdravem Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že Timolol patří do skupiny Beta-blokátorů, tak jedním z vedlejších účinků může být i porucha erekce. Takže jako první krok doporučuji domluvit se s ošetřujícím oftalmologem na změně medikace...nejlépe za prostaglandinové antiglaukomatikum. Teprve kdyby to nepomohlo, tak můžete zkusit jakýkoli preparát. Na účinek antiglaukomatik to vliv nemá.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: