Dotaz

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat.Bude to rok co jsem byla na operaci levého kolena s kostími výrustky a pak doktor mi řekl že se můžou výrostky ještě vysktnout jinde a oni se mi asi obejvili na druhém je to uplně stejná bolest a boule jako předtím ale zřejmě by se to zase dalo zjistit vyšetřením CT jako minule je možné že se tam objevila nová?Děkuji

Odpověď odborníka:

Vaše potíž vyžaduje pečlivé ortopedické vyšetření včetně rtg a podle stavu i případně magnetickou rezonanci pro zjištění defektu měkkých tkání Je možné, že se jedná o změny na kloubních chrupavkách, chondropatii. V tom přípoadě je třeba posoudit i polohu, tvar a funkci čéšky kondylů kosti stehenní. Obraťte se na svého ortopeda. Podle výsledků vyšetření potom léčba. U chondropatie je prvním krokem v léčbě snížení přetížení kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: