Dotaz

Dobrý den.v sobotu večer kolem osméhodiny mě zničeho nic začalo bolet celé břicho a šlo mi to až no kostrče.Nejdříve jsem si vzala ranisan na žaludek nic tak jsem si poté vzala ibalgin na křeče a tedy bolest (vté době mi končila menstruace 5den)jenomže když jsem chtěla jít dolů po schodech cítila jsem že omdlým tak jsem si rychle lehla na zem a dala nohy nahoru.Pak jsem se přesunula do koupelny k záchodu bylo mi na zvracení ale nakonec jsem nezvracela zríovna se mamka vracela z práce a když viděla jak trpín zavolala mi rychlou a odvezli mě do Chebu na chirirgii.V erzetě mi dali kanylu a také mi byla neksutečná zima celoou cestu jsem proklepala ještě ten večer mi vzali moč a krev a byla ještě na Sonu.Ten ukázal že mám špatnou pochyblivost střev a špatnou průchodnost také vyšší plynnatost a menší tekutinu v nějakých kličkách?!to nevím co je.také jsem měla nedostatek draslíku tak mě celou noc a druhý den dopovali infůzí.Udělali mi dietu a v pondělí mě propustili domů.V pátek jdu znova krev a mám vzít moč.Proč?už mi dělali 2krát kontrolní moč.Krev jen jednou.Chtěla bych se zeptat jak mám doplnit ještě draslík a v čem ho najdu.?Také by mě zajímalo jestli se mi to třeba může vrátit už jednou jsem měla podezření na slepé střevo což minule vyloučili ale i tentrokrát.?? (jinak krev a moč byly negativní akorát rpý trochu zvýšené bílé krvinky) Děkuji

Odpověď odborníka:

Nepíšete nic o tom, zda bylo provedeno gynekologické vyšetření. To při hospitalisaci je u mladých žen většinou prováděno. Základem diferenciální diagnostiky je v chirurgii opeakované vyšetření, vyšetření břicha klinicky a opakované laboratorní vyšetření krve a moče. Případně další pomocná vyšetření. Hladina draslíku se při tomto vyšetření může normalizovat. Dodržujte do vyšetření umírněnou, spíše omezenou dietu, sledujte stav. Opakované vyšetření diagnozu upřesní a podle výsledku pokračování v léčbě. U náhlých příhod břišních se diagnozy počítají na desítky a ty právě vyšetřením chirurg stanovuje. Zánětlivé změny od zánětu přívěsku slepého střeva, poruchy pasáže a poruchy cévní průchodnosti útrob a krvácení. Po kontrolním vyšetření na chirurgii bude vaše záležitost zřetelnější.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x